013 - 700 9714 Heuvelring 108, TilburgPresensatie. Boost je bijeenkomst!

Het Presensatie® blog vol inspiratie!

jul
22
2016

Een robot die je slides maakt!

Zoals we al eerder op deze blog hebben aangegeven, denken veel mensen bij het maken van een presentatie eerst aan het opstarten van Powerpoint en het maken van de slides. Wacht hier even mee. Bedenk eerst de boodschap die je over wilt brengen met je presentatie en begin dan pas aan de slides. Maar wanneer je die boodschap Lees meer »

apr
13
2016

Waarom moet alles interactief zijn?

‘Kun je een lezing komen geven? Maar dan wel graag een beetje interactief hè?’ Deze vraag krijg ik tegenwoordig regelmatig. Het lijkt zelfs de norm te zijn; het publiek moet en zal participeren, zelfs als dat totaal niks toevoegt aan je boodschap. Het klinkt misschien gek dat juist ik een kritische blog schrijf over deze Lees meer »

mrt
1
2016

Prezi verslagen door Powerpoint Morph?

Anderhalf jaar geleden schreven we een artikel over het verschil tussen Prezi en PowerPoint. Prezi was wat onbekender waar PowerPoint steeds meer naar het ouderwetse neigde. Hier is in de afgelopen tijd verandering in gekomen: Prezi wordt steeds vaker gebruikt om mooie presentaties visuele kracht bij te zetten. Maar PowerPoint is in versie 2016 met Lees meer »

feb
12
2016

Flipping the Classroom ≠ MOOCs

In de war van de titel van dit artikel? Dat kan ik me voorstellen. Beide termen zijn sinds korte tijd ‘trending’ in onderwijsland. Menig docent moet er dan ook aan geloven; het maken van een MOOC (Massive Open Online Course) om te voldoen aan de wensen van het nieuwe ‘flipping the classroom’ beleid van de Lees meer »

feb
5
2016

10 tips om de perfecte slides bij je presentatie te maken!

Nu zal je denken: vorige week vertellen jullie nog dat powerpoint de rollator van je presentatie is, en nu gaan ze uitleggen hoe je de perfecte slides maakt. Dat klopt. We kwamen een TED-artikel  tegen waarin 10 tips gegeven worden om je slides zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij je verhaal. We vatten Lees meer »

Page 1 of 21
© Copyright 2010 - 2015 | Presensatie® is een geregistreerde merknaam.
Deze website draait op WordPress. Design door TomInc.