013 - 700 9714 Heuvelring 108, TilburgPresensatie. Boost je bijeenkomst!

Sociaal Ondernemen

MVO, of Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, is een ontzettende hype. Aan de term hebben we een hekel, aan het principe niet. Daarom noemen wij het sociaal ondernemen.

Regelmatig doet Presensatie één project onder de noemer sociaal ondernemen. Een aantal voorbeelden van projecten:

  • Training pro-actief gedrag voor jongeren op het ROC in Utrecht
  • Training Jouw Echte Indruk voor het project #metzonderwerk in Tilburg
  • Begeleiding van de netwerkbijeenkomst Special Coffee in Tilburg.
  • Tilburg Geeft! De voedselbank van Tilburg heeft een vers-probleem. Samen met 30 ondernemende geesten hebben we gebrainstormd over hoe we dit probleem aan kunnen pakken.
  • Breekjaar – 15 ‘brekers‘ zijn aan de slag gegaan met hun ‘presentatievaardigheden’.

Daarnaast hebben we een aantal vaste sociale uitdagingen:

rondje_njrNationale Jeugdraad

Zo zijn onze Presensatoren nauw betrokken bij de projecten van de Nationale Jeugdraad. NJR is een organisatie die zich inzet voor jongeren. We ontwerpen en geven trainingen aan ze en denken mee in de verschillende vakgroepen en projecten.

 

rondje_ideecafeOpen IdeeCafé

Daarnaast organiseren we eens per kwartaal het Open IdeeCafé. Tijdens een IdeeCafé testen we onze nieuwe werkvormen uit en gaan we aan de slag met een specifieke casus. De deelnemers zetten belangeloos twee uur lang hun creativiteit en kennis in voor anderen.

 

rondje_presensatiePresensatie en onderwijs

Regelmatig verzorgen onze Presensatoren korte lezingen op middelbare scholen in het hele land. Onder andere over ondernemerschap, pitchen en presenteren. Dat doen we om een nieuwe generatie te inspireren. De opmerkingen, vragen en feedback van leerlingen houden ook ons weer scherp en geven ons extra energie. Wat je noemt een win-winsituatie dus.

 

Sociaal ondernemen voor jou?

Heb jij een mooi project, maar niet direct een budget? Neem contact met ons op! We kunnen altijd kijken wat er mogelijk is of hoe we je op weg kunnen helpen.

mvo_01

 

© Copyright 2010 - 2015 | Presensatie® is een geregistreerde merknaam.
Deze website draait op WordPress. Design door TomInc.