013 - 700 9714 Heuvelring 108, TilburgPresensatie. Boost je bijeenkomst!

PresentClass

PCLOGO4

Programma

PresentClass is een gratis (proef)programma voor middelbare scholieren om zelfverzekerder en op lange termijn beter te presenteren. Deze doelen kunnen bereikt worden door middel van verschillende interactieve oefeningen die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek dat is uitgevoerd vanuit de Universiteit Leiden. Het programma duurt een dagdeel, maar kan aangepast worden aan uw specifieke wensen. Het uiteindelijke doel van de training is dat jongeren al op jonge leeftijd leren om zichzelf beter te presenteren. Uit het proefprogramma wordt een compleet lespakket ontwikkeld. Het ontwikkelde lespakket wordt gratis aangeboden aan de scholen die deelnemen aan het proefprogramma van PresentClass.

Oefeningen

Het programma bestaat uit verschillende interactieve oefeningen die te maken hebben met presenteren. Een voorbeeld hiervan is de oefening “Doof en Blind”. presenting-pic1Tijdens deze oefening worden de leerlingen opgesplitst in drie groepen, waarbij iedere groep op een ander aspect van presenteren let. De eerste groep krijgt de taak om alleen op de auditieve kant (en de structuur) van de presentatie te letten. Om ervoor te zorgen dat de leerlingen daadwerkelijk alleen naar de presentatie luisteren, gaan ze met hun rug naar de spreker zitten. De tweede groep let alleen op de visuele kant. Deze groep krijgt bijvoorbeeld oordoppen in, zodat ze niet kunnen luisteren naar de manier van spreken en de presentatie zelf, maar alleen kijken naar de houding en gebaren van de spreker. De derde groep let zowel op de auditieve en visuele aspecten van de presentatie. De groepen worden doorgewisseld, zodat iedereen alle aspecten beoordeeld. Door middel van deze oefening kunnen de leerlingen inzien dat het bij een presentatie niet alleen gaat om verbale communicatie, maar dat non-verbale communicatie ook heel belangrijk is bij het overbrengen van een boodschap.

Zo zijn er nog meer verschillende oefeningen die ervoor zorgen dat jongeren leren om zelfverzekerder te presenteren. Na iedere oefening wordt er op een positieve en respectvolle manier feedback gegeven door de coaches en medeleerlingen. Aan het einde van het programma wordt er verwacht van de leerlingen dat zij ieder een eindpresentatie geven, zodat ze de mogelijkheid krijgen om deze feedback toe te passen.

PresentersWall

Er is een mogelijkheid om het programma nog interactiever te maken, door middel van PresentersWall. PresentersWall is de opvolger van het stemkastje; het is een online voting tool waarbij de leerlingen bijvoorbeeld kunnen stemmen op polls en vragen kunnen stellen aan de coaches via hun eigen smartphone of tablet. Hierdoor kunnen de coaches op een snelle en leuke manier antwoord krijgen op klassikale vragen en feedback ontvangen. Wilt u meer weten over PresentersWall? Klik dan hier.

Geen faciliteiten voor of interesse in PresentersWall? Geen probleem. Het programma is zo ingericht dat deze onderdelen vervangen kunnen worden door net zulke leuke en interactieve oefeningen.

Contact

Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar presentclass@presensatie.nl en wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk.

U kunt zich via het contactformulier hieronder vrijblijvend inschrijven voor PresentClass.

Aanhef: *
Naam: *
School: *
Plaatsnaam: *
E-mail: *
Telefoonnummer:
© Copyright 2010 - 2015 | Presensatie® is een geregistreerde merknaam.
Deze website draait op WordPress. Design door TomInc.