013 - 700 9714 Heuvelring 108, TilburgPresensatie. Boost je bijeenkomst!

@PresentatieHulp

Korte vraag over presenteren

Soms wil je snel en eenvoudig antwoord op een vraag. Bijvoorbeeld:

  • “Welk hulpmiddel kan ik het best gebruiken?”
  • “Wie weet er nog een goede dagvoorzitter?”
  • “Hoe krijg ik meer interactie met mijn publiek?”

Diepgaande adviesgesprekken zijn vaak niet nodig voor een antwoord op dit soort vragen. Je kunt daarom vanaf nu gratis gebruikmaken van de @PresentatieHulp. Hiernaast vind je een aantal voorbeeldvragen met onze antwoorden daarop. Misschien zit jouw vraag daar al tussen.

Stel je vraag meteen

Via Facebook en Twitter kun je je vraag stellen. Heb je geen Facebook of Twitter? Gebruik dan onderstaand contactformulier. We beantwoorden graag al je vragen op presentatiegebied. Gratis.

  
captcha


presentatiehulp

“Hoe moet ik me voorbereiden op een presentatie?”

Laat je computer in het begin vooral uitstaan. Denk eerst na over wat je je publiek wilt meegeven. Wat is je kernboodschap? Wat is het doel van je presentatie? Vervolgens kun je een structuur van je presentatie maken op wat losse spreekkaartjes. Daarna kun je je hulpmiddel gaan inrichten. Denk goed na over welk hulpmiddel het best past bij jouw verhaal. Less = more, dus probeer zo min mogelijk tekst op een slide te zetten en beelden te gebruiken. Tot slot is het oefenen van je presentatie erg belangrijk. hardop, zodat je went aan hoe de zinnen lopen. Neem jezelf eventueel op verbeter je presentatie. Doe dit maximaal 3 of 4 keer zodat je geen robot wordt. Succes!

“Welk hulpmiddel kan ik het best inzetten?”

Dat hangt af van je publiek, van jou als presentator en het doel van je verhaal. Kijk naar wat daar het best bij past. Prezi, Powerpoint en Keynote zijn de bekendste hulpmiddelen. Maar ook een schoolbord, flip-over of minder bekende technische hulpmiddelen (SlideJockey, RocketSlide, IdeaFlight) kunnen je erg goed helpen bij het overbrengen van je verhaal.

“Ik ben nerveus voor mijn presentatie, wat nu?”

Besef allereerst dat eigenlijk iedereen wel gespannen is voor een presentatie. Het is eigenlijk een goed teken dat je een beetje zenuwachtig bent. Dat geeft aan dat je je presentatie belangrijk vindt! Als zenuwen je écht in de weg zitten dan kan het helpen om een aantal ontspanningsoefeningen te doen voordat je begint met presenteren. Je kunt bijvoorbeeld de techniek buikademhaling toepassen. Op het blog van Lilaea vind je een goede oefening voor buikademhaling ter ontspanning. Wil je meer lezen over hoe je je zenuwen de baas kunt blijven? Lees dan het blogartikel Help! Ik ben zenuwachtig voor mijn presentatie” op de website van Presentatieblog.

“Wat zijn de voordelen van Prezi ten opzichte van Powerpoint?”

Prezi is geen opvolger van Powerpoint maar een alternatief. Het is een presentatietool die je presentatie op een andere manier opbouwt en je kan helpen bij het goed opbouwen van je verhaal. Beide tools hebben voor- en nadelen. In het artikel ‘Wanneer Prezi en wanneer Powerpoint? lees je er meer over.

Heb je een andere vraag? Stel je vraag via het contactformulier hiernaast of direct op Facebook of Twitter.

© Copyright 2010 - 2015 | Presensatie® is een geregistreerde merknaam.
Deze website draait op WordPress. Design door TomInc.