013 - 700 9714 Heuvelring 108, TilburgPresensatie. Boost je bijeenkomst!

Brainstormen

Eens in de zoveel tijd organiseren bedrijven een brainstorm. Vaak om nieuwe ideeën of inzichten te krijgen om problemen op te lossen. Dan mogen collega’s, partners en misschien zelfs klanten meedenken over een idee. Door gebrek aan regie, de hinder van een hiërarchie en verschillende belangen, is zo’n middag vaak rommelig en is de sfeer niet erg positief.

Ook wat er na afloop met de ideeën gebeurt, en hoe de deelnemers daarbij betrokken worden, is vaak niet optimaal. Dat maakt het voor medewerkers steeds minder motiverend om goed mee te doen. Jammer, wat het kan allemaal op een andere manier. Met een beetje creatief denken kom je al een heel eind!

Brainstorm 2.0

Een brainstorm is een unieke kans om waardevolle input te verzamelen op bestaande ideeën of om volledig nieuwe ideeën met elkaar te ontwikkelen. Een brainstorm is in onze ogen actief en inspirerend en stimuleert creatief denken. Brainstorms moeten bruisen van de energie, want dan komen de beste ideeën in mensen naar boven. Ook moet er goed nagedacht zijn over de werkvormen tijdens de brainstorm en wat de organisatoren na afloop met de resultaten van zo’n brainstormsessie gaan doen. Dan heb je na afloop niet alleen waardevolle input maar ook een inspirerende dag die goed is voor de sfeer onderling.

Brainstorm: methoden die werken

De afgelopen jaren hebben onze Presensatoren zich verdiept in de wetenschap rondom het brainstormen. Over wat wél werkt en wat niet werkt qua brainstorm methoden bijvoorbeeld. Op basis hiervan hebben we nieuwe, actieve en leuke werkvormen bedacht die we getest hebben in ons eigen IdeeCafé, als oefeningen en technieken voor creatief denken. De feedback van onze deelnemers daar zorgt ervoor dat we de werkvormen verbeterd hebben. Daardoor weten we nu precies welke werkvorm het beste past bij het doel van jouw brainstorm!

brainstorm creatief denken

“Als je mensen de juiste tools geeft, komen de beste ideeën vanzelf naar boven.”

Inge van der Heijden, Presensator

© Copyright 2010 - 2015 | Presensatie® is een geregistreerde merknaam.
Deze website draait op WordPress. Design door TomInc.